Makkelijke en smaakvolle vis schotel. Door de tacokruiden krijgt het geheel een beetje een pittige maar niet te hete smaak en de nachochips maken het gerecht speels en af. Het is lekker om er een bakje guacamole naast te zetten als dip voor de chipjes.

Mexicaanse visschotel
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 panga filets
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • 1 zakje tacomix
  • ½ bakje zwarte olijven
  • 750 ml visbouillon
  • Geraspte kaas
  • Naturel nachochips

Zo maak je het:

Verwarm je grill op 240 graden voor.

Zet twee pannen op het vuur. Doe in een pan 750 ml visbouillon en breng deze aan de kook. Verhit in de tweede pan de tomatenblokjes uit blik, voeg ook meteen de mais toe. Breng ook deze aan de kook.

Zodra de bouillon kookt, leg je de vissen erin. De vissen hoeven maar ongeveer 5 minuten in de bouillon te pocheren. Je zal zien dat de vissen een beetje zweven in het water en dat ze wit kleuren als ze klaar zijn. Haal ze uit het water en leg ze in een ingevette ovenschaal.

Zodra de tomatensaus kookt, roer je deze goed door. Snijd de olijven in schijfjes en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer nogmaals goed door. Voeg nu het zakje met de taco kruiden mix toe en 50 ml water. Blijf goed roeren en breng weer aan de kook. Haal de mix van het vuur en giet deze over de vis.

Steek de nacho chips in de saus, breek de chipjes in tweeën indien dit nodig is. Strooi er de geraspte kaas overheen.

Zet de ovenschotel 10 minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Zorg er wel voor dat de nacho chips niet verbrand. Houd het dus goed in de gaten.

Zoals gezegd, lekker met wat guacamole om te dippen. En natuurlijk een goed koude corona!!

Smakelijk!

Mexicaanse visschotel
Mexicaanse visschotel
Mexicaanse visschotel
Mexicaanse visschotel
Mexicaanse visschotel