Weer een gemakkelijke maar goed scorende tip voor een warme avond waarop je eigenlijk geen zin hebt om te koken maaaar wanneer je wel iets bijzonders wilt maken!

20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 empanadillas:

  • 4 bladerdeegplakjes
  • 50 gr chorizo
  • eigeel van 1 ei
  • paprikapoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze zodra ze ontdooit zijn met de droge kant op een plank. Haal het beschermfolie van de plakkende kant.

Snijd kleine brokjes van de chorizo worst. Leg twee eetlepels worst in het midden van het bladerdeeg. Let er hierbij op dat we kleine envelopjes ervan gaan vouwen. Waarbij je de punt van linksboven op de punt rechtsonder plakt. De vulling moet je dus eigenlijk in de hoek rechtsonder van het vierkantje leggen.

Vouw nu het bladerdeegje dicht. Duw de randjes een beetje extra dicht met de tanden van een vork. Nu krijg je er nog een mooi patroontje in ook.

Split het eigeel van het eiwit en smeer de bovenkant van het envelopje in met eigeel. Strooi er als laatste wat paprikapoeder overheen.

Leg de empanadillas 12 minuten in de oven.