Nieuwe risottovariant! Risotto rijst is zo super goed te combineren met allerlei groenten en kruiden en door verschillende smaken toe te voegen krijg je meteen weer een heel ander gerechtje.

30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr risottorijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 ml witte wijn
  • 1 ui
  • 800 ml kippenbouillon
  • verse peterselie
  • pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • verse peper

Zo maak je het:

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, snijd deze over de helft en verwijder het worteltje. Weeg de rijst af. Zet een pan met wat olijfolie op het vuur. Pers de knoflook uit in de pan.  Fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de risotto rijst toe en laat deze even de olijfolie opnemen. Roer goed. Blus na 2 minuten af met wat witte wijn. Blijf de hele tijd goed roeren. Als alle wijn verdampt of opgenomen is door de rijst begin je langzaam vast wat bouillon toe te voegen. Doe dit in verschillende fases, niet alles tegelijk maar ook niet te weinig zodat je elke minuut moet bijvullen. Ik denk dat ongeveer 100-200 ml per keer wel een mooie hoeveelheid is. Blijf de rijst goed doorroeren zodat het niet aanbakt.

Zodra alle bouillon opgenomen is voeg je de tomatenblokjes en wat verse peper toe. Blijf goed roeren.

Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de rijst. Hak de pijnboompitjes ook wat kleiner en voeg deze toe aan de rijst.

You are ready to serve.