Lekker kleurrijk bijgerechtje voor de zomerse maaltijd. Dit gerechtje kan je grillen in de oven maar kan in de zomer ook goed op de BBQ. Een velletje aluminium folie eronder en lekker laten bakken.

Gevulde puntpaprika met mozzarella en verse pesto.
25 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • handje pijnboompitjes
  • ½ citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • olijfolie

Zo maak je het:

Hak het kroosje van de puntpaprika. Snijd de puntpaprika’s over de lengte door de helft. Verwijder de pitjes en leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze in de paprika. Maak nu de pesto.

Haal de basilicumblaadjes van de stokjes en hak deze fijn of stop ze in de blender. Ontvel de knoflook en haal het worteltje eruit. Pers de knoflook uit bij de basilicum. Voeg de pijnboompitjes toe. Pers het sap van 1 citroen uit boven de blender. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en pureer alles fijn. Zodra het geheel een mooie spread is voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix alles nog eventjes.

Verdeel wat lepels pesto over de mozzarella. Strooi er wat pijnboompitjes, een beetje peper en wat olijfolie overheen.

Zet de paprika’s 10 min onder de gril in de oven en het is klaar; smakelijk!

Gevulde puntpaprika met mozzarella en verse pesto.