Nieuwe gerechtjes verzinnen is vaak gewoon het blijven uitproberen van nieuwe combinaties. Soms komt er dan ineens iets voorbij dat op veel verschillende manieren blijkt te werken. Daarom na het succes van de kiprolletjes met parmaham een nieuwe, compleet andere maar net zo lekkere en speciale variant; kiprolletjes met spinazie en ricotta.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 dunne kipfilet lapjes
- 300 gr spinazie
- 250 gr ricotta
- Een handje pijnboompitjes
- olijfolie
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het voorbereiden van de kip. Maak de kipfilets schoon en zorg dat het mooie vlakke filets van maximaal 1 cm dik zijn. Leg ze plat op een plank. Smeer de filets in met wat olijfolie, zout en peper. Masseer dit in de filets. Doe hetzelfde voor de andere kant van de filets.
Zet een bakpan op het vuur en verwarm hier wat olijfolie in. Hak de spinazie een klein beetje kleiner en doe deze in de pan. Laat deze flink slinken. Doe er de ricotta bij en roer goed door elkaar totdat er een smeuïg dik mengsel ontstaat. Hak de pijnboompitjes een beetje kleiner en voeg ze toe aan het mengsel. Strooi er wat verse peper bij en haal het mengsel van het vuur.
Doe een flinke lepel van het mengsel op elk filetlapje. Verspreid het over het lapje en zorg wel dat het niet teveel is zodat je het lapje nog kan oprollen.
Rol het filetlapje op en prik er wat houten prikkers in om het vlees goed bij elkaar te houden. Zet een bakpan met een klein beetje boter op het vuur. Bak de filetrolletjes ongeveer 5 minuten, zorg dat alle kanten goed gebakken zijn.
Doe de rolletjes nu in een ovenschaal en zet ze 8 – 10 minuten in de oven, afhangend van de dikte van de filets.
Laat een reactie achter