Op de tweede donderdag van april is het weer zover; de officiële opening van het asperge seizoen! Ik kan bijna niet meer wachten. Ondertussen heb ik natuurlijk wel alvast wat geëxperimenteerd met groene asperges, maar er gaat niks boven het echte witte goud!
Het beste recept met asperges blijft voor mij toch zacht gekookte krielaardappeltjes in de schil met zeezout en roomboter, eiersalade (lees; geprakte eieren met peper, zout en een beetje mayonaise), gerookte zalm en de asperges zelf met een beetje nootmuskaat en gesmolten roomboter. Sommige recepten en combinaties zijn zo goed van zichzelf, daar moet je niks aan veranderen. En toch is het elk jaar een uitdaging om te kijken wat er beter kan en welke combinaties er nog meer mogelijk zijn.
Een hele leuke manier om verschillende bereidingen van asperges te proeven is de Aspergetoer georganiseerd door het Sint Laurentius Kookgilde in Tilburg. Op een goed gevulde, verzorgde en hopelijk zonnige zondagmiddag krijg je dan de kans om in 4 verschillende restaurants in Tilburg asperges te eten, vergezeld van een of meerdere heerlijke glaasjes wijn.
Dit is een evenement dat je niet mag missen als je een echte asperge fan bent. Trouwens ook niet als je gewoon van lekker eten, drinken en Brabantse gezelligheid houdt.
Bekijk hier de uitnodiging voor verdere informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven.
Meld je dus nu aan en ik zie je 24 april!
Laat een reactie achter