Vleesgerechtjes verzinnen blijft een leuke maar soms ook lastige uitdaging. Omdat ik nu aan het bloggen ben, voel ik me toch enigszins verplicht om ook meer met vlees te experimenteren. Best lastig natuurlijk als je het zelf niet eet, maar toch vind ik het erg leuk om nieuwe dingen te proberen en te verzinnen en om eerlijk te zijn; soms heb je ineens succes! Zo ook dit gerechtje! Super simpel, maar volgens mijn vriend zeker blogwaardig en hij wilde graag dat de foto’s zouden mislukken zodat ik het nog maar eens moest maken 😉 De foto’s zijn gelukt maar ik zal het zeker nog een keertje voor hem klaarmaken.

chicken rolls
20 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 dunne kipfilet lapjes
  • 75 gr parmaham
  • 1 potje boursin cuisine; knoflook en kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het voorbereiden van de kip. Maak de kipfilets schoon en zorg dat het mooie vlakke filets van maximaal 1 cm dik zijn. Leg ze plat op een plank. Smeer de filets in met wat olijfolie, zout en peper. Masseer dit in de filets. Doe hetzelfde voor de andere kant van de filets. Leg een plakje parmaham in de lengte op de filets. Schep er een eetlepel boursin cuisine op en smeer dit uit over de parmaham. Zorg ervoor dat de randjes vrij blijven.

Rol het filetlapje op en prik er wat houten prikkers in om het vlees goed bij elkaar te houden. Zet een bakpan met een klein beetje boter op het vuur. Bak de filetrolletjes ongeveer 5 minuten; zorg dat alle kanten goed gebakken zijn.

Doe de rolletjes nu in een ovenschaal en zet ze 8 – 10 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de filets.

Smakelijk!

chicken rolls
chicken rolls