Jaaaa het is eindelijk weer tijd voor een van mijn favorietjes! Guacamole! Ik eet dit minstens een keer per week. Gewoon lekker als lunchgerechtje op brood tussen de middag of als een dipje bij een chipje.

guacamole
10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 limoen
  • ½ rode ui
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • peper en zout

Zo maak je het:

Snijd de avocado in de lengte over de helft. Haal de pit eruit en schep beide helften leeg. Ik gebruik altijd de staafmixer om de avocado te pureren, maar je kan dit ook met een vork doen. Doe het vruchtvlees in een schaal om te pureren. Pers de limoen uit. Voeg de crème fraîche en de limoen toe aan de avocado. Ontvel de knoflook, haal het worteltje eruit en pers de knoflook uit bij de avocado. Hak de rode peper fijn en voeg deze toe.  Pureer alles met de staafmixer (of met een vork).

Snipper de ui. Snijd de tomaat kwarten, haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de ui en de tomaat toe aan de gepureerde avocado. Roer alles goed door elkaar. Voeg nog wat zout en peper toe voor de smaak.

Genieten maar!