Deze tonijnsalade doet me altijd terugdenken aan zomervakanties die we in Zwitserland hebben doorgebracht. Het is wel grappig hoe je soms bepaalde gerechten aan gebeurtenissen of locaties linkt. Na een flinke wandeling gingen we altijd graag ergens lekker een raclette eten. Maar om nu elke dag raclette te eten is ook een beetje teveel van het goede, dan kom je na 3 dagen ook niet meer vooruit door die kaashomp in je buik. Dus moesten we af en toe genoegen nemen met een ‘tweederangs’-lunch; brood met eigengemaakte tonijnsalade. De salade die ik toen altijd maakte was te simpel voor woorden eigenlijk; een blikje tonijn, paprikapoeder en mayonaise met citroen. Juist omdat dit zo simpel was, was het ook erg lekker. Tegenwoordig heb ik de tonijnsalade wel iets uitgebreid, maar is hij nog steeds simpel en lekker.
Ingrediënten:
- 1 blikje tonijn
- ½ rode ui
- ½ citroen
- 2 eetlepels crème fraîche
- paprikapoeder
- chilipoeder
- een paar takjes peterselie
- peper
Zo maak je het:
Giet de olie uit het blikje tonijn. Doe de tonijn in een mengkom en prak alles alvast een beetje met een vork.
Snipper de ui en pers de citroen uit. Voeg de ui, het citroensap, de crème fraîche, wat paprikapoeder, een beetje peper en een heel klein beetje chilipoeder toe aan de tonijn. Meng alles goed door elkaar totdat er een zachte, smeuïge tonijnsalade ontstaat.
Hak de peterselie fijn en roer deze er ook nog doorheen.
Lekker op stokbrood!
Laat een reactie achter