Lekker vegetarisch groentegerechtje; deze past goed bij risotto of als onderdeel van de tapas-tafel. Ik kan me nog een tijd herinneren dat ik eigenlijk niet zo gek was op aubergine. Ik vond het een beetje een zompige, nietszeggende groente. Tegenwoordig denk ik daar wel anders over, maar dat is dan ook omdat ik steeds beter weet wat ik er allemaal mee kan doen. Deze auberginerolletjes zijn wel een beetje bewerkelijk, maar zo krijg je wel de beste smaken.

auberginerolls
30 minuten
Bewerkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 8-12 rolletjes:

  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • een handje pijnboompitten
  • een paar blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper

Zo maak je het:

Snijd de aubergines over de lengte in lange dunne plakken. Ontvel de knoflook, haal het worteltje eruit en pers de helft van de knoflook uit in een klein bakje. Giet hier een scheutje olijfolie bij. Roer alles goed door elkaar. Smeer de aubergineplakjes aan beide kanten in met wat olijfolie. Zet ondertussen een grilpan op het vuur. Doe de plakken aubergine in de pan zodra deze heet is. Bak de aubergine aan beide kanten totdat een mooie afdruk ontstaat. Haal de plakken uit de pan. Herhaal dit totdat alle plakken gebakken zijn. Leg de plakken op een plank.

Breng water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snijd hiervoor heel oppervlakkig een kruis in de tomaten. Leg ze 2 minuten in het water. Giet het kokende water af en koel de tomaten af. Snijd het kroosje eruit en pureer de tomaten met je staafmixer of blender.

Pers de rest van de knoflook uit over de tomatensaus en voeg ook wat peper toe. Leg op elke plak aubergine een lepel tomaten saus. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Hak de basilicum fijn. Leg wat mozzarella en basilicum op de tomatensaus en strooi er tenslotte wat pijnboompitjes overheen.

Rol nu voorzichtig de aubergine op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en leg ze 10 minuutjes onder de grill van de oven.

Eggplant rolls
Eggplant rolls