Heerlijk frisse, sappige salade! Goede combi met de frisse sinaasappel en de aparte smaak van venkel.

15 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 2 pers:

  • 2 sinaasappels
  • 1 venkel
  • 100 gr eikenblad sla
  • 2 eetlepels yoghurt
  • Verse kruiden zoals basilicum, peterselie, bieslook en munt
  • peper en zout
  • ½ citroen
  • 1 tl mosterd
  • pijnboompitjes

Zo maak je het:

Hak alle kruiden fijn. Pers de citroen uit. Doe het citroensap, de yoghurt, de kruiden, de mosterd en naar smaak peper en zout in een schaaltje en roer goed door elkaar totdat een luchtig sausje ontstaat. Houd een Klein beetje van de munt apart.

Pel de sinaasappel en snijd deze in dunne ringen. Maak de venkel schoon en snijd deze heel fijn. Leg de sinaasappel ringen op een bord. Verdeel de sla hieroverheen en als laatste de venkel.

Sprenkel de dressing, wat pijnboompitjes en wat fijngehakte munt over de salade.