Vleesgerechten

Je bent hier:/Vleesgerechten
4 03, 2018

Curry met kip

4 maart 2018|Categories: Vleesgerechten|Tags: , , , , , |0 reacties

Snelle huisgemaakte curry met kip. Yes, super veel ingredienten maar nog steeds gemakkelijk om te maken. Ik houd niet zo van kokos, vandaar dat ik zelf altijd mijn curry's met kookroom maak. Natuurlijk is de kookroom te vervangen door kokosmelk, zoals vaak gebruikt wordt voor het maken van een curry. Deze curry is gemakkelijk en snel op tafel te toveren. De tomaatjes bieden zowel qua smaak als kleur een mooi evenwicht.

23 02, 2018

Boontjes met spek

23 februari 2018|Categories: Bijgerechten, Vleesgerechten|Tags: , |1 reactie

Smakelijk bijgerechtje, dit wordt vaak geassocieerd met de kerst maar natuurlijk kan je deze ook eens 'gewoon' door het jaar heen maken. Geniet ervan!

3 02, 2018

Amuse; parmaham mousse

3 februari 2018|Categories: Tapa's, Vleesgerechten|Tags: |0 reacties

Intense en super smaakvolle amuse. Door de intense smaak van de Parmaham is een amuse ook een voldoende groot hapje. De frisse smaak van de granaatappel pitjes is een mooie tegenhanger. Heerlijk hapje!

30 01, 2018

Hapje met brie en spekjes

30 januari 2018|Categories: Tapa's, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Klein vleesgerechtje, voorgerechtje of tapas hapje met brie, spek en champignons, gemakkelijk en snel in de oven te maken.

12 01, 2018

Coq au vin

12 januari 2018|Categories: Stoofgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Ouderwets Frans stoofgerecht dat prima onder de categorie comfort food valt. Het moet even staan en daardoor lijkt het een hele uitdaging maar het klaarmaken van de coq au vin is niet zo moeilijk, het moet alleen een geruime tijd sudderen en dat is zeker de moeite waard!

29 12, 2017

Wortel soufflé

29 december 2017|Categories: Bijgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Deze variant is met spekreepjes maar voor mezelf heb ik hem vegetarisch gemaakt. Beiden bevielen erg goed. Vol van de zoete smaak van de wortel en een beetje bite door de pittige kaas, de spekjes en de mosterd.

2 12, 2017

Pasteitje met kippenragout

2 december 2017|Categories: Kerstgerechten, Vleesgerechten|Tags: |1 reactie

Een pasteitje gevuld met kippenragout is niet echt een modern gerechtje maar voor mij wel typisch iets voor kerst. Tijdens kerst gaat het namelijk niet om gezond of hipster eten maar belangrijk is lekker eten en zowel herinneringen ophalen als herinneringen maken. Een lekker, zelfgemaakte kippenragout draagt zeker bij aan de gezellige maaltijd.

28 11, 2017

Steak tartare

28 november 2017|Categories: Kerstgerechten, Tapa's, Vleesgerechten|Tags: , |1 reactie

Steak tartare.... ik hoor altijd 'horror-verhalen' van mensen die in Frankrijk geweest zijn en denken dat ze een lekkere biefstuk bestellen maar dan per ongeluk een flinke hoeveelheid rauw vlees op hun bord vinden. Nu is rauwe vis tegenwoordig helemaal geaccepteerd, rauw vlees toch nog niet altijd. Maar een klein hapje als amuse zou ik zeker aanraden. Zorg wel dat je echt goede biefstuk bij de slager haalt en niet een bieflapje van de supermarkt maar dan schijnt het toch een echte delicatesse te zijn. Ik zou zeggen; probeer het eens en wie weet verras je jezelf en anders, is het maar een heel klein hapje.

24 11, 2017

Rollade met zongedroogde tomatentapenade

24 november 2017|Categories: Kerstgerechten, Vleesgerechten|Tags: , , |0 reacties

Super leuk gerechtje om te maken! Ik vind het echt heel erg leuk om rollade te maken met een eigengemaakte vulling. Is toch wat anders dan een gewoon stukje vlees met saus! Mooi gerechtje voor tijdens het Kerstdiner omdat je de rollade goed kan voorbereiden zodat je niet zo lang in de keuken staat. Je kan alles klaar maken, tot aan dat je de rollade in de oven zet. Altijd fijn om niet te lang in de keuken te staan als je eters hebt. Geniet ervan!

13 10, 2017

Kip met romige champignonsaus

13 oktober 2017|Categories: Vleesgerechten|Tags: , |0 reacties

Sausjes kunnen gewoon heel gemakkelijk en lekker zonder teveel ingrediënten en bewerkingen gemaakt worden. Zo behoud je namelijk de meest pure smaak van de ingrediënten. Deze variant is heerlijk met een vers gebakken kipje en zo heb je in een handomdraai een indrukwekkende maaltijd op tafel.