Heerlijke paddenstoelenburger, ook als je niet vegetarisch bent is dit een prima burger om eens mee af te wisselen. Tip; maak er een frisse yoghurtdressing bij.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gr kastanjechampignons
- 150 gr paddenstoelen gemixt
- Verse rode peper
- 1 teen knoflook
- Verse salie
- Verse peterselie
- Verse tijm
- 1 citroen
- 2 eieren
- 2 el bloem
- 2 el paneermeel
Zo maak je het:
Hak de paddenstoelen in erg kleine stukjes
Snijd de rode peper over de helft en haal de zaadjes eruit. Hak nu de rode peper, de tijm, de salie en de peterselie erg fijn. Houd wat peterselie apart voor de garnering. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Snijdt de knoflook over de helft, haal de wortel eruit. Pers de knoflook uit in de pan. Voeg meteen de fijngehakte rode peper en de kruiden toe. Laat dit een minuutje fruiten en voeg daarna de kleine blokjes paddenstoelen toe. Laat alles 5 minuten bakken.
Haal de pan van het vuur en laat het paddenstoelenmengsel afkoelen. Rasp ondertussen de schil van de citroen en hak dit in kleine stukjes. Voeg de bloem, de eieren, het paneermeel en wat citroenrasp toe aan het paddenstoelenmengsel. Kneed alles (liefste met je vingers) goed doorelkaar.
Zet opnieuw een pan op het vuur. Voeg wat boter toe. Zodra de boter flink heet geworden is doe je een flinke schep van het paddenstoelenmengsel in de pan. Druk deze schep plat zodat er een burger ontstaat. Herhaal dit voor de volgende burgers. Laat de burgers op redelijk hoog vuur bakken. Draai regelmatig om. Bak ze ongeveer 8 minuten.






Laat een reactie achter