Zoals beloofd post ik deze week een paar verschillende gerechtjes voor de komende vreetdagen 🙂 De eerste mousse en het eerste toetje hebben jullie al gehad. Nu hierbij een makkelijk maar heerlijk en mooi uitziend bijgerechtje.
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 4 mooie aardappels
- 1 knoflookteentje
- verse tijm
- verse peterselie
- verse rozemarijn
- paprikapoeder
- zeezout
- olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Begin met het voorbereiden van de olie, doe een flinke scheut olijfolie in een bakje en pers het teentje knoflook hierover uit. Laat de knoflook in de olie trekken.
Was de aardappels grondig en droog ze af. Snijdt een aantal evenwijdige sneden over de breedte van de aardappel. Zorg dat je de aardappel tot ongeveer halverwege insnijdt. Leg ze in een open ovenschaal.
Hak de kruiden fijn en strooi deze over de aardappels en in de sneden die je hebt gemaakt. Sprenkel nu de olie en de knoflook over en in de aardappels. Strooi er als laatste wat paprikapoeder en wat zeezout overheen.
Ze de aardappelen 30 – 40 minuten in de oven. Open de oven elke 10 minuten even om de olie opnieuw (uit je ovenschaal, kijk uit warm!) over de aardappelen te gieten.
TIP:
Het is lekker om hier een frisse crème fraîche spread bij te eten. Deze maak je door wat verse peterselie fijn te hakken en dit samen met alle andere ingrediënten van de saus goed door elkaar te roeren. Leg op elk bord een aardappel en schep hier een klein schepje saus overheen.
Ingredienten voor de saus
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel volle Griekse yoghurt
- Sap van ½ citroen
- verse peterselie
- peper en zout
Laat een reactie achter