Echte Franse mosterd, zo pittig als maar zijn kan. Dat vind ik lekker! Elk jaar laat ik mijn ouders weer een paar potjes meenemen als ze naar Frankrijk gaan. De mosterd gaat in salade dressing, sausjes en gewoon op brood met kaas, super lekker! Binnenkort gaan we nog eens een mosterdsoepje proberen maar voor vandaag een kipfiletje met mosterdsaus met een beetje rozemarijn! Smakelijk

Kip met mosterdsaus
20 minuten
Gemiddeld
0 – 5 euro pp

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 3 el franse mosterd
  • 3 takjes rozemarijn
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml kookroom
  • Gemalen mosterdzaad
  • Heel mosterdzaad
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Zet een bakpan op het vuur. Verhit hierin een klontje boter.

Maak indien nodig de kipfilet schoon. Wrijf de filet in met zout, peper en gemalen mosterdzout.

Zodra de boter begint te borrelen leg je de kipfilet erin. Bak de kipfilet 5 minuten aan beide kanten. Hak ondertussen twee takjes rozemarijn fijn. Doe de gehakte rozemarijn en een lepel mosterdzaad in een vijzel. Stamp de beide kruiden een beetje fijn.

Voeg de kruiden toe aan de kip en haal de kipfilets door de boter. Bak nog 2 minuten aan beide kanten. Schenk hierna de wijn erbij. Laat de wijn een beetje inkoken (0ngeveer 4 minuten). Leg de kipfilets aan een kant van de pan. Voeg daarna de mosterd toe en roer goed totdat er een gladde saus ontstaat. Voeg als laatste de kookroom toe en roer nogmaals goed. Bak de kipfilets nog een minuutje liggend in de saus.

Serveer de kipfilet op een bordje met een schepje saus eroverheen en maak het af met een klein takje rozemarijn.

Kip met mosterdsaus
Kip met mosterdsaus
Kip met mosterdsaus
Kip met mosterdsaus