Variatie van een succesrecept! Aïoli met een smaakje. De basilicum geeft een beetje een frisse smaak aan de aïoli waardoor deze perfect past als dip voor bij garnalen van de BBQ of gefrituurde groenten. Laat de aïoli even staan zodat de smaak er goed in kan trekken.

Basilicum Aioli
10 minuten
Makkelijk
0 – 5 euro pp

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el mosterd
  • handvol verse basilicumblaadjes
  • 50 – 100 ml zonnebloemolie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eieren

Zo maak je het:

Doe de eieren, het uitgeperste citroensap, de mosterd, peper en zout in een mengbakje voor je staafmixer. Pel het schilletje van de knoflook, snijd deze doormidden en verwijder de wortel. Pers de knoflook boven het mengbakje uit.

Meng alles goed met de staafmixer door elkaar. Begin nu rustig te mixen en voeg scheutje voor scheutje wat zonnebloem olie erdoorheen. Blijf dit herhalen totdat de mayonaise luchtig, maar stevig is.

Hak de basilicumblaadjes een beetje fijn en voeg ze toe aan de aioli. Mix nogmaals met de staafmixer en laat even een half uurtje in de koelkast staat zodat de basilicum smaak er goed in kan trekken.

Basilicum Aioli
Basilicum Aioli